2014. december 24., szerda

Kedvcsináló - "Özönvíz" bemutatkozó video



Az "Özönvíz" kiegészítő angol kiadását megelőzően készült hangulatos bemutatkozó filmben hallható szöveg magyarul:

"1655 nyarán viharfelhők gyülekeznek a Lengyel-Litván Unió felett. A kozák felkelés ellen már jó néhány éve háború folyik, 1654-ben Moszkva minden erejével lecsapott Litvániára és most új ellenség kél északon: a Svéd Királyság. A népes svéd sereg, soraiban a harminc éves háborút is megjárt veteránokkal a merész és ambiciózus X. Károly Gusztáv király vezérletével váratlanul lecsap a kivéreztetett Unióra. A svéd diadalmenet láttán Brandenburg, a lengyel király vazallusa, árulás mellet dönt és a svédek szövetségeseként szembefordul urával. Délről másik fenyegetés közeleg a II. Rákóczi György vezette Erdélyi Fejedelemség támadó csapatainak képében. Az állandó konfliktusok közepette meggyengült nemesi Köztársaság az összeomlás szélén tántorog... úgy tűnik a legkisebb kudarc elég és az ellenség özöne ellepi az országot. A nemesi felkelés megadja magát. Varsó elesik. II. János Kázmér király Sziléziába menekül. A sorozatos vereségektől demoralizált sereg csatlakozik a győzedelmes svédekhez..."

"Időközben, a háború menete lassan megfordulni látszik: Gdansk védői makacsul ellenállnak, egyre több nemesekből és parasztokból álló csoport folytat gerilla harcot a betolakodók ellen, és számos lengyel alakulat pártol vissza a svéd oldalról. A svédek Brandenburg és Erdély támogatását magukénak tudva, nagyszámú hadaikkal alaposan berendezkedtek lengyel és litván földön, nem szándékoznak könnyen feladni, amit eddig megszereztek. De az emelkedő áradatot nem lehet megállítani: a gerilla harc erősödik, reguláris alakulatok állnak át a svédektől, a király visszatér és megkezdődik a háború."

"Az "Özönvíz" a "Tűzzel-vassal" történelmi wargame első kiegészítője, amely a fenti eseményekre fókuszál és számos változást és új elemet hoz a játékba. Mindenekelőtt három új hadsereg kerül bemutatásra: Erdély, Rákóczi fejedelem serege délről érkezik, ahol zsákmányszerző portyázói dúlják a vidéket, míg főereje a svéd szövetségesekkel keresi a találkozást. A Német-római Birodalom, katonáinak régi elszámolni valójuk van a svédekkel, a harminc éves háborúban elszenvedett vereségeik még mindig frissen élnek az emlékezetükben. Tapasztalt tábornokok vezetésével birodalmi vértesek és dragonyosok érkeznek az Unió és Dánia megsegítésére. Éljen soká a császár! Brandenburg nagy-választófejedelme trükkös játszmát folytat a háborús felek között manőverezve. A brandenburgi-porosz hadsereg értékes tapasztalatokat szerez Lengyelország, Poroszország és Dánia csataterein. Új európai hatalom van felemelkedőben."

"Minden most megjelenő sereg gyönyörű illusztrációkkal és alapos történelmi háttérrel kerül bemutatásra. A konfliktus főbb szereplőinek hadseregei, legyen az a svéd vagy a lengyel-litván a korszak sajátosságainak megfelelően átszervezésre került. Mindkét sereg új portya és hadosztályszintű sereglistákat kapott, továbbá az "Özönvíz" kiegészítő tíz új portya szcenáriót is tartalmaz. A kick starteres kampányban új elérhető célok is... .... Fogadd el a kihívást, válassz oldalt, légy része a történelemnek! "Özönvíz", Északi Háború 1655-1660!"

    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése