2014. december 9., kedd

Praefatio

Colendissime Amici

Nagy örömmel tudatom Veletek, hogy terepasztalon vívott harcaitok, a leendő varázslatos bemutatók és egyéb események, versenyek, hírek, örömök és bosszúságok immár házi krónikánkban is megörökítésre kerülnek, hogy másoknak is tanulságára és okulására szolgálhassanak és Nektek Illustrissmi Nobiles se kelljen időt fecsérelni felkutatásukra. Hiszen veszélyben a Köztársaság...

Ne vesztegessétek az időt, fegyverbe! Ki-ki a maga csapataival, akinek még nem volt szerencséje verbuválni, csatlakozzon hozzánk és harcra! Uzsgyi, üsd-vágd az ellent! 

A Magyar Tűzzel Vassal Baráti Kör szeretettel vár mindenkit, akit érdekel a XVII. századi hadászat, taktika, fegyverzet, hadtörténelem és kultúra, szereti a szépen festett figurákat, terepasztalokat és kész parancsoki tudását kipróbálni. Nincs semmiféle tagsági díj, pénzbeli vagy más egyéb hozzájárulási kötelezettség, bárkit, aki hajlandó időt szentelni a témára szívesen látunk sorainkban. Iungere, csatlakozz! 

Ide küldhetsz üzenetet: szarnyashuszar@gmail.com  

A Magyar Tűzzel Vassal Baráti Kör tagjaként kedvezményekben és segítségben részesülhetsz, ha el akarod kezdeni a játékot, melyek részleteiről érdeklődj a fenti címen. Továbbá nagy örömmel vesszük véleményedet, javaslataidat, cikkeidet, csatajelentéseidet illetve a témába vágó híreket, forrásokat.

A legjobb azonban az lenne Méltóságos Uraim, ha időben kiérnének kompániájukkal a csatamezőre, mert lángokban áll a vidék, a kozákok megindultak, előttük jár a tatár és dúlja a falvakat. Az oszmán-török határainkon gyülekezik, Moszkva elindította seregeit, királyunk svéd testvérei is partra tették ágyúikat északon és eddig még sosem gyülekezett ennyi zsoldos Köztársságunk nyugati határán... 


Comminatus est Domi!






1 megjegyzés: